módszer        alkalmazási területek        esetek        terapeuták        kapcsolat

 

 

A terapeuta naplójából:

 

 

 

Tick

"14 éves fiú, erős szem tikkel jelentkezik. A szemet érintő akarattól független izommozgás kb. öt éve áll fenn nála. Anamnézisében egyéb kényszeres tünetek is szerepelnek.

Több helyen jártak, több módszert kipróbáltak sikertelenül, mire neurofeedback terápiára jelentkezik. A neurofeedback terápia hatására, kényszerei jelentősen enyhülnek, tickje ritkul, majd teljesen tünetmentessé válik. "

 

_________________________________________________________

 

 

Hiperaktivitás

 

"8 éves kislány, figyelemzavaros hiperaktivitás diagnózissal. Jó intellektusú, de az iskolában figyelemzavara miatt alulteljesít. Nehezen szabályozható, mind otthon, mind az iskolában.

A tréning hatására figyelmét jobban összpontosítani képes, iskolai átlaga egy jegyet javul. A tanítónő és az édesanya egybehangzó véleménye szerint könnyebben szabályozza magát, viselkedése nyugodtabb, érzelmileg kiegyensúlyozottabbá vált."

_________________________________________________________

 

Impulzuskontroll zavar

 

"10 éves fiú. A következő problémával kerestek meg: könnyen „robban”, váratlanul, kiszámíthatatlanul lesz dühös, ilyenkor csapkod, duzzog, akár órákon át. Emiatt osztálytársaival sincs jó viszonyban, gyakran magányos nem fogadják be játék közben. Amúgy tehetséges úszó, bár edzéskor is jelentkezik a türelmetlenség, és kudarcok elviselésének nehézsége. Jó tanuló.

Jellemző volt rá, első találkozásunkkor először a tornazsákjával ismerkedem meg, amit bevágott a szobámba maga előtt mérgében. Ő duzzogva vonult utána, majd anyukája  kissé kínban. Szerencsére hamar közös hangot találtunk. Elfogadta a kezelést és a változás fontosságát. A kezeléseken igyekezett türelmesen figyelni az animációkat.

16 alkalommal vett részt neurofeedback kezelésen, 4 ponton tréningeztem.

Jelenleg alig van rá panasz, a tanítónőjének egyáltalán nincs, és otthon is elviselhető szintre csökkent a dühkitörések száma. Tudatosabb lett, igyekszik, törekszik az önmagán uralkodni."

 

_________________________________________________________

 

 

Migrén

 

"23 éves nő beteg. Kora serdülőkora óta kínozta fejfájás, homloktájékon, változatos időpontokban, hol hetente, hol kétnaponta. Ilyenkor semmi nem segített, így megvárta, míg leáll. Orvosi vizsgálatokon részt vett és szervi okokat nem találtak.

8 alkalommal, 4 ponton tréningezve a tünetekben fordulat következett be. A fejfájások elmúltak, és nem kínozták többé rendszeresen."

 

_________________________________________________________

 

 

 

 
Tick
 
Hiperaktivitás
 
Szorongás
 
Stressz
 
PTSD
 
Impulzuskontroll zavar
 
Migrén